Isuzu toont nieuwe MU-X in wereldpremière op de Tokyo Motor Show.

Isuzu toont nieuwe MU-X in wereldpremière op de Tokyo Motor Show.

Nieuwe volwaardige SUV debuteert op de Tokyo Motor Show.

Donderdag 28 november 2013 — Isuzu heeft op de Tokyo Motor Show voor het eerst het doek gelicht van de MU-X, een volwaardige SUV die plaats biedt aan 7 volwassenen. Het model is vooral ontwikkeld met het oog op de Australische markt.

  • Nieuwe volwaardige SUV debuteert op de Tokyo Motor Show.
  • 3.0 Turbodiesel onder de kap van 177 pk, 4x2 of 4x4.
  • 7 zitplaatsen.


De nieuwe Isuzu MU-X pakt uit met een modern design dat tegelijk stoer, dynamisch en toch functioneel is. De MU-X is 4,825 meter lang en 1,86 meter breed. Deze volwaardige SUV biedt dan ook riant plaats aan 7 inzittenden dankzij de derde zetelrij. Het interieur is verder zeer verzorgd afgewerkt en biedt alle moderne mogelijkheden rond multimedia, navigatie en telefonie.

Onder de kap van de nieuwe MU-X staat een moderne drieliter turbodieselmotor garant voor kracht en rijplezier. Met zijn 177 pk (bij 3.600 opm) gaat hij geen elke opdracht uit de weg. Zijn sleepvermogen bedraagt zelfs een indrukwekkende 3 ton. De klant kan overigens kiezen tussen twee- of vierwielaangedreven versies waarbij de 4WD uiteraard over een reductiebak met korte verhoudingen beschikt. De automaat biedt ook de mogelijkheid om de gewenste versnelling sequenieel te selecteren.

De nieuwe Isuzu MU-X werd vooral ontwikkeld met het oog op de Australische markt, waar hij als functionele kilometervreter een te duchten concurrent wordt voor de gevestigde waarden. Er zijn momenteel geen plannen om het model ook in Europa te commercialiseren.

 

William Meerschaut Isuzu Benelux