Isuzu levert polyvalent voertuig aan De Lijn

Isuzu levert polyvalent voertuig aan De Lijn

Isuzu, de Japanse constructeur van bedrijfswagens en pick-ups die dit jaar z’n 100ste verjaardag viert, heeft een polyvalente N-serie geleverd aan vervoersmaatschappij De Lijn.

De afgeleverde N-serie is van het type 5,5 ton City Cab met kantelcabine, en heeft een krachtige 3,0-liter viercilinder Euro VI dieselmotor met AdBlue die 150 pk levert. Het voertuig valt vooral op door de opmerkelijke gele huiskleur van De Lijn, en de aanpassingen die zijn uitgevoerd op vraag van de klant.

Deze Isuzu N-Serie zal hoofdzakelijk ingezet worden in de regio Gent om de tramsporen te controleren en schoon te houden. Op vraag van De Lijn werd een speciale kastopbouw voorzien met daarin een motor-unit en watertanks voor de hogedrukspuit. In de kast is aan de voorzijde van het voertuig een opening met rolmechanisme voorzien, om de spuitlans vlot op- en af te rollen en te bedienen. Ook een werkbank binnen is voorzien.

Achteraan het voertuig is een elektrisch bedienbaar opklappend paneel gemonteerd met flitsbalk om achteropkomend verkeer te waarschuwen tijdens werkzaamheden. Ook vooraan zijn oranje flits-LED’s voorzien.

Er werd ook aandacht besteed aan het comfort binnenin de wagen. Zo zullen de 5 chauffeurs die deze N-Serie zullen besturen kunnen genieten van een geveerde bestuurdersstoel, een nachtverwarmingselement, centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrische ruiten en elektrisch en verwarmde buitenspiegels.

Isuzu is dit jaar 100 jaar jong, en vindt haar oorsprong terug in de fabricage van vrachtwagens.

Het Japanse merk kan dus bogen op een rijke ervaring. Ook als motorenbouwer heeft Isuzu naam en faam opgebouwd. De betrouwbare Isuzu dieselmotor met tandwielaadrijving, en de combinatie van een 5,5t wagen in een compact formaat van 1800mm breedte met kleine draaicirkel, wordt dan ook ten zeerste geapprecieerd voor het gebruik in de drukke binnenstad.

Zoals altijd biedt Isuzu 5 jaar waranty&assistance op haar lichte trucks, ongetwijfeld een sterk argument dat heeft meegespeeld in de beslissing bij de aankoop van dit bijzondere voertuig.

Over Isuzu Belux Newsroom

Isuzu is de oudste Japanse dieselmotor-constructeur en de grootste producent ter wereld van zware en middelzware bedrijfsvoertuigen. Van het vorige model D-MAX werden meer dan 2 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Isuzu aarzelt dan ook niet om 5 jaar garantie en assistentie aan te bieden op de D-Max. D-Max is de enige pick-up op de markt die voor álle 4WD-uitvoeringen 3,5 ton trekvermogen koppelt aan 5 jaar garantie, ongeacht de koetswerkuitvoering. Isuzu Benelux is de exclusieve invoerder van het merk in 4 landen (België, Nederland, Luxemburg en Polen). Het bedrijf maakt deel uit van de Belgische Alcopa-groep.

Alle persinfo via www.news.isuzu.be