Isuzu D-Max omgebouwd tot Pausmobiel voor bezoek Paus Franciscus aan de Filipijnen

Om zijn Heiligheid te vervoeren werd een sneeuwwitte Isuzu D-Max omgebouwd tot luxueuze Pausmobiel.

Vanaf morgen, tot en met 19 januari, zal Paus Franciscus een bezoek brengen aan de Filipijnen. Om zijn Heiligheid te vervoeren werd een sneeuwwitte Isuzu D-Max omgebouwd tot luxueuze Pausmobiel.  

Naar goede gewoonte is zo’n Pausbezoek altijd een sterk gemediatiseerde gebeurtenis, en de Pausmobiel rijdt zich daarbij meteen in de kijker. Voor zijn bezoek aan de Filipijnen koos Paus Franciscus een spierwitte Isuzu D-Max, die voor de gelegenheid volledig werd omgebouwd om te voldoen aan het lastenboek van het Vaticaan.

De D-Max Double Cab werd voor een stuk van zijn dak ontdaan zodat de Heilige Vader over voldoende (bewegings-)ruimte beschikt om de mensen te begroeten. Paus Franciscus stond erop in een open wagen vervoerd te worden.

Hij zal zich ook kunnen neervleien in een majestueuze zetel vervaardigd uit wit Italiaan leder, en afgewerkt met het Pauselijk wapenschild. De volledige ombouw van de wagen nam 2 maanden in beslag.

De Filipijnse Aartsbisschop Luis Antonio Tagle, heeft de Isuzu Pausmobiel alvast gezegend voor een behouden reis.

Over Isuzu Belux Newsroom

Isuzu is de oudste Japanse dieselmotor-constructeur en de grootste producent ter wereld van zware en middelzware bedrijfsvoertuigen. Van het vorige model D-MAX werden meer dan 2 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Isuzu aarzelt dan ook niet om 5 jaar garantie en assistentie aan te bieden op de D-Max. D-Max is de enige pick-up op de markt die voor álle 4WD-uitvoeringen 3,5 ton trekvermogen koppelt aan 5 jaar garantie, ongeacht de koetswerkuitvoering. Isuzu Benelux is de exclusieve invoerder van het merk in 4 landen (België, Nederland, Luxemburg en Polen). Het bedrijf maakt deel uit van de Belgische Alcopa-groep.

Alle persinfo via www.news.isuzu.be