D-MAX maakt indruk bij Euro NCAP

D-MAX maakt indruk bij Euro NCAP

Maximale vijfsterrenscore voor de nieuwste pick-up van het merk

Bij de recente Euro NCAP crashtests heeft de nieuwe Isuzu D-MAX de maximale vijfsterrenscore behaald. Een mooie opsteker, en meteen ook extra bevestiging van de enorme investeringen die Isuzu heeft gedaan bij de lancering van zijn nieuwste model.

De Isuzu D-MAX was al de stoerste, meest duurzame en hardwerkende pick-up. Dat is met de nieuwe D-MAX niet anders, want trek- en laadvermogen, constructie, beschermingselementen: alles blijft onveranderd voorzien op het harde werk. Maar naast die al bekende duurzaamheid, heeft de nieuwe D-MAX ook enorme vernieuwingen doorgevoerd op andere vlakken. Design, uitrustingsmogelijkheden, comfort… alle aspecten gingen er enorm op vooruit. En ook op vlak van veiligheidsuitrusting, is de lijst zonder meer indrukwekkend geworden.

Zo krijgt elk model van de nieuwe Isuzu D-MAX, ongeacht versie of uitrustingsniveau, standaard frontale, zijdelingse, knie- en gordijnairbags, E-Call automatische noodoproep, waarschuwing en voorkoming verlaten rijstrook, ABS met remassistentie en ESC stabiliteitscontrole, automatische noodrem, waarschuwing voor voorwaartse aanrijding én een intelligente snelheidsbegrenzer. Deze lijst is nog maar een greep uit de standaarduitrusting, en bovendien komen daar op sommige versies nog extra veiligheidssystemen bij.

Dat al deze investeringen in veiligheid zouden bijdragen tot een topscore bij de botsproeven van referentie-orgaan Euro NCAP, viel al te verwachten. En vorige week werd dat vermoeden dus bevestigd, met een indrukwekkende vijfsterrenscore volgens de recentste, strengste testprocedure van de organisatie.

Nog altijd de stoerste, voortaan ook bij de mooiste en comfortabelste, én dus ook bij de veiligste pick-up van de hele markt. Het CV van de Isuzu D-MAX wordt alweer een stuk indrukwekkender.

De volledige resultaten van de Euro NCAP-test zijn hier te raadplegen:

https://www.euroncap.com/en/results/isuzu/d-max/41401

Download hier het persbericht 201215-EuroNCAP_NL.pdf - 170 KB

 

 

 

Over Isuzu Belux Newsroom

Isuzu is de oudste Japanse dieselmotor-constructeur en de grootste producent ter wereld van zware en middelzware bedrijfsvoertuigen. Van het vorige model D-MAX werden meer dan 2 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Isuzu aarzelt dan ook niet om 5 jaar garantie en assistentie aan te bieden op de D-Max. D-Max is de enige pick-up op de markt die voor álle 4WD-uitvoeringen 3,5 ton trekvermogen koppelt aan 5 jaar garantie, ongeacht de koetswerkuitvoering. Isuzu Benelux is de exclusieve invoerder van het merk in 4 landen (België, Nederland, Luxemburg en Polen). Het bedrijf maakt deel uit van de Belgische Alcopa-groep.

Alle persinfo via www.news.isuzu.be