Brandweer Sambreville voegt D-Max interventievoertuig toe aan haar vloot.

Brandweer Sambreville voegt D-Max interventievoertuig toe aan haar vloot.

Aankoop kadert in raamovereenkomst met SPW (Service Publique de Wallonnie).

Woensdag 21 mei 2014 — Isuzu Benelux heeft zopas een D-Max interventievoertuig geleverd aan het brandweerkorps van Sambreville. Deze aankoop is één van de vele die kadert in een raamovereenkomst tussen Isuzu en de Waalse openbare diensten “SPW”. Ook andere publieke organisaties hebben al voor de D-Max gekozen.

  • Aankoop kadert in raamovereenkomst met SPW (Service Publique de Wallonnie).
  • Brandweer “zone de secours Val-de-Sambre” kiest voor D-Max Double Cab L 4WD.
  • Wagen is omgebouwd volgens de noden van de brandweer.
  • Nog meer openbare diensten bestellen Isuzu D-Max.

 

Binnen het raamakkoord 2014 tussen SPW (Service Publique de Wallonnie) en Isuzu Benelux, zullen er dit jaar om en bij de 20 voertuigen aan openbare diensten worden geleverd. Zo koos ondermeer SPGE (Société Publique de Gestion de l'Eau) en de DGRNE (Direction Générale des Ressources Naturelles et de l'Environnement) reeds voor de Isuzu D-Max. In het totaal werden er al 17 bestellingen geplaatst voor verschillende instanties. SPW koos bewust voor Isuzu omwille van de uitstekende reputatie van het merk, en de uitgebreide garantievoorwaarden van 5 jaar.

Brandweer Sambreville

De brandweer van Sambreville had een krachtig en robuust interventievoertuig nodig dat indien nodig 5 brandweermannen en materiaal op een veilige manier op vaak moeilijk  bereikbare plaatsen kan brengen.  De Isuzu D-Max 2.5 TD L 4WD is daarvoor uitermate geschikt. Met zijn 163 pk sterke dieselmotor en inschakelbare vierwielaandrijving met vergrendelbare differentiëlen schrikt de D-Max dan ook voor niets terug.

Specifiek voor de brandweer werden nog verschillende aanpassingen aangebracht aan deze wagen. Zo beschikt het voertuig onder andere over een bescherming onderaan de wagen, over een hardtop met bedliner, mistlichten, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, airco en uiteraard specifieke uitrusting voor een prioritair interventievoertuig.