Isuzu D-Max opnieuw bekroond als meest milieuvriendelijke pick-up!

Isuzu D-Max opnieuw bekroond als meest milieuvriendelijke pick-up!

De titel voor de milieuvriendelijkste pick-up van het jaar werd in de wacht gesleept door de Isuzu D-Max. Het betreft een titel die jaarlijks toegekend wordt door het Duitse automagazine VerkehrsRundschau aan de pick-up die als meest energie-efficiënte uit de tests komt.

In totaal gingen 4 pick-ups de uitdaging aan; de Isuzu D-Max, de Mitsubishi L200, de Nissan Navara en de Mercedes X-Klasse.

De tests vonden plaats op verschillende types wegen gaande van platteland tot stadsverkeer en autosnelweg. Hierbij werden alle mogelijke comfortopties zoals airco en verwarmde zetels uitgeschakeld en werden er eventuele systemen ter besparing van brandstof geactiveerd. Bijkomstig moesten alle voertuigen het parcours afleggen met een lading van 700 kg.

De D-Max, met een standaard trekcapaciteit van 3,5 ton, kwam uit de testen als de pick-up die verbruik en efficiëntie het beste wist de combineren. Met een gemiddeld verbruik van 9,05 l/ 100 km en met de laagst gemeten CO2-uitstoot, won Isuzu voor het tweede jaar op rij de award.

Met deze Green Light Truck Award, bewijst Isuzu andermaal zijn positie als pick-up specialist. Isuzu, met als corebusiness het fabriceren van pick-ups en vrachtwagens, schenkt veel aandacht aan haar invloed op het milieu. Dit resulteerde o.a. in het lanceren van de D-Max met een kleinere motor (1.9L) zonder het additief AdBlue. De uitzonderlijke garantievoorwaarden van de D-Max, onderlijnen dan weer het onverwoestbare imago van het merk.

 

 

Over Isuzu Belux Newsroom

Isuzu is de oudste Japanse dieselmotor-constructeur en de grootste producent ter wereld van zware en middelzware bedrijfsvoertuigen. Van het vorige model D-MAX werden meer dan 2 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Isuzu aarzelt dan ook niet om 5 jaar garantie en assistentie aan te bieden op de D-Max. D-Max is de enige pick-up op de markt die voor álle 4WD-uitvoeringen 3,5 ton trekvermogen koppelt aan 5 jaar garantie, ongeacht de koetswerkuitvoering. Isuzu Benelux is de exclusieve invoerder van het merk in 4 landen (België, Nederland, Luxemburg en Polen). Het bedrijf maakt deel uit van de Belgische Alcopa-groep.

Alle persinfo via www.news.isuzu.be